Györe Emese 2013.03.09. 19:26

Megértés

Vajon szülőnek és gyereknek egyaránt lenni  milyen érzés? Úgy értve, hogy gyereke vagy szüleidnek és te magad is szülő vagy.

Ez a gondolat járja át ma egész lényemet. Jó érzéseket ad ma nekem. Közelembe vannak mindnyájan. Mindenki csinálja a saját dolgát, és közben megy a párbeszéd:

-Kis fiam megy a lecke? Kérdem én.

-Lányom ebédelhetek? Kérdezi apukám.

Persze, hogy kellemes így a nap. Oda kell egy kicsit figyelni, hogy ne legyünk rögtön idegesek. Hasonlóan kellene minden napnak eltelnie. Mindig magunkból indulunk ki. Ha én jól érzem magam, akkor te is, és ha másokra is odafigyelsz, akkor a harmadik személy is tud érvényesülni. Családban tudsz alkalmazkodni, akkor társadalomban is megy a beilleszkedés. Egész életünkben folyton tanuljuk, elhelyezkedésünket az életben.

Kívánom mindenkinek!

Címkék:Család Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1-blogom.blog.hu/api/trackback/id/tr465124795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása