Györe Emese 2013.04.12. 14:39

Finom házi túró készítése

Kedves Olvasó!

Ma  túrót készítettem. Gyenge házi túrót, holnap viszem a piacra eladni. Nagyon könnyű megcsinálni, és finom.

  • Tésztára lehet tenni, mint túrós csusza, egy kis sült szalonnával.
  • Rétest sütni, (1 citrom leve, 2 egész tojás, 2 kanál  tejföl, 2-3 kanál gríz, fél kg túró, cukor ízlés szerint.)
  • Pogácsát sütni ( fél kg túró, ugyanannyi margarin, 1 tojás, 2 kanál tejföl, liszt, ízlés szerint só. Az egészet össze gyúrni, majd hűtő szekrénybe legalább 1 órát pihentetni, elnyújtani, összehajtogatni, ismét elnyújtani,kiszaggatni. Tetejét megkenni lehet tojás sárgával, vagy tejföllel is, kis szezám maggal meg szórni. kisütni 200°c.)

Hogyan készül a gyenge házi túró?

A házi tejet megaltatni, hogy abból aludt tej legyen. Lehet üvegbe is altatni, nem fontos köcsögbe tenni a tejet, mint régen. meleg helyre kell tenni, ott szépen megalszik. A jó minőségű tej, olyan lesz mint a kocsonya. Ezt az átmelegedett tejet, fehér pelenka szerű anyagba öntjük, egy tálba. A négy sarkát össze kötjük, jó meleg vizet öntünk köré, és hagyjuk benne 20 percet, hogy a savó kiváljon.Felakasztjuk kicsorogni.

Címkék:konyha tanulás öröm Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1-blogom.blog.hu/api/trackback/id/tr385217558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása