Kedves Olvasó!
Ma túrót készítettem. Gyenge házi túrót, holnap viszem a piacra eladni. Nagyon könnyű megcsinálni, és finom.
- Tésztára lehet tenni, mint túrós csusza, egy kis sült szalonnával.
- Rétest sütni, (1 citrom leve, 2 egész tojás, 2 kanál tejföl, 2-3 kanál gríz, fél kg túró, cukor ízlés szerint.)
- Pogácsát sütni ( fél kg túró, ugyanannyi margarin, 1 tojás, 2 kanál tejföl, liszt, ízlés szerint só. Az egészet össze gyúrni, majd hűtő szekrénybe legalább 1 órát pihentetni, elnyújtani, összehajtogatni, ismét elnyújtani,kiszaggatni. Tetejét megkenni lehet tojás sárgával, vagy tejföllel is, kis szezám maggal meg szórni. kisütni 200°c.)
Hogyan készül a gyenge házi túró?
A házi tejet megaltatni, hogy abból aludt tej legyen. Lehet üvegbe is altatni, nem fontos köcsögbe tenni a tejet, mint régen. meleg helyre kell tenni, ott szépen megalszik. A jó minőségű tej, olyan lesz mint a kocsonya. Ezt az átmelegedett tejet, fehér pelenka szerű anyagba öntjük, egy tálba. A négy sarkát össze kötjük, jó meleg vizet öntünk köré, és hagyjuk benne 20 percet, hogy a savó kiváljon.Felakasztjuk kicsorogni.