Györe Emese 2013.06.23. 16:16

Aratás

Kedves Olvasó!

Ebben a nagy hőségben lehet egy kicsit írogatni.

Te mit szoktál a számítógépen csinálni? Nekem a blog írás, az egyetlen munkám. Kezd te is el! Írj bármiről, amit úgy gondolsz kevesen tudnak, és hasznos lehet, akár jövőt illetően is.

A földművesek kezdtek aratni, az árpa az első amit betakarítanak. Az udvarban áll egy pótkocsival. Mindenki elégedett a termés hozammal az idén. Itt Bácskában nem verte el a jég, sem az árvíz nem tett kárt. Ezután a búza, majd a zab következik.A legfontosabb munkák ideje érkezett el Vajdaságban.

Régen búzában mérték minden embernek a fejadagját. 250 kg volt egy évre személyenként. Ez volt a kenyérnek való. Akkor kisebb családoknál 1 disznót vágtak. Nagyobb családoknál 2 is. Pár hold földből éltek. Ma már több tíz hold is kell egy kisebb családnak.

A kukorica termelésben is minden 4- dik azé volt aki megkapálta,leszedte és betakarította. Így mindenkinek volt disznója amit levághatott.

Az élelemért ma is meg kell dolgozni, és régen is.

Szeretet teljes napot kívánok minden Olvasómnak!

 

Címkék:munka tanulás Család Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1-blogom.blog.hu/api/trackback/id/tr595374493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása