Györe Emese 2013.07.23. 10:38

Nyár a mezögazdaságban

Kedves Olvasó!

Meleg nyári napok vannak. Mindenki a hűvöst keresi, behúzódik, hogy ne érje a napszúrás. Dolgozni azért kell, mérsékelve , amit szívesen elvégzünk. A házi munkán kívül a gyümölcsösökben is van tenni való. Az idén bővebb a termés, mint tavaly volt, mert akkor bizony még virágzáskor elvitte a fagy.

Barack, szilva (aminek most van a szezonja ), de remélhetőleg körte és dió is szépen fog teremni. Ínyencség amit várok az a mogyoró, mert szép nagyok a  szemek a mogyoró bokrokon. És az ára is kedvező szokott lenni. 1000 din /kg várható.

A kukorica is szépen növeszti a csöveit az  idén. Októberre várható,  a betakarítása. Sok nemesített fajtája  létezik már, ami a hozamot növeli.

Nálunk a tehenek is szépen tejelnek, hisz túl vannak az ellésen, mindegyiknek van borja, és ilyenkor bőven  van tej is náluk, amit természetesen értékesítek.

Idősödő hozzánk tartozóinkkal  is törődjünk, hisz az idő múlásával egyszer mi is megöregszünk, és akkor mi is segítségre szorulunk.

 

Címkék:munka segítség állatok Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1-blogom.blog.hu/api/trackback/id/tr505419818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása