Györe Emese 2013.07.29. 16:14

Kötelleségünket a nagy hőségben is el kell végezni

Kedves Olvasó!

Ma nagy a hőség. A következő napokban is melegre kell számítani. Fontos az egészségünk  megőrzése és szeretteinkre is figyeljünk oda, főleg beteg hozzánk tartozóinkra.

A piacon is az emberek még hűvösön  bevásárolnak, azaz  a reggeli órákban. Később már  inkább,  a későn ébredők mennek  megvenni a napi szükséges zöldség féléket, húsokat. Ma is voltam piacon, olcsó a dinnye 40 din/kg. A görög pedig  29 din/kg. A krumpli 40-60 din/kg. között mozog. Babot lehet már  200 dinárért is venni kilóját. Ez még a tavalyi termés.

Amire oda kell még figyelni, a locsolás. Mindig ugyan abban az időben locsoljunk, mert különben a növény elpusztul. Főleg a szabad földi növényeknél. Legjobb az este felé öntözni, mikor már a nap nem tűz oly melegen.

A házi állatok is a hűvöst keresik, ügyeljünk, hogy tiszta vizük legyen. Korán reggel érdemes elvégezni, az esti etetés is 6 órától előbb nem érdemes elkezdeni. Mindig ugyan abban az időben rendezzük el jószágainkat is. A megszokottság unalmas is tud lenni, kérjük meg társunkat is, hogy segítsen. Ha nincsen akkor bajban vagyunk.

Sok szeretettel

 

Címkék:munka piac szeretet Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1-blogom.blog.hu/api/trackback/id/tr735432173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása